Helvetinviikko: Torstai: pois mukavuusalueelta

Perjantai 7.6.2019 klo 10:01 - Marjut Helvelahti opettajayrittäjä


”Epämukava” torstai 6.6. alkoi aamulenkillä ja auringonpaisteella. Päätin ilo1.jpguhmata kielletty ajosuunta liikennemerkkiä ja kävelin minulle tuntematonta tietä kohti peltoja, yksittäisiä puita, ohitin navetan, joka oli joskus ollut uljas ja upea. Kävelin reippaasti mutkasta tietä, joka johti jonnekin, missä en ollut ole koskaan vielä käynyt. Taakse jäi aamuaurinkoon päin kallistunut vaja ja vanha huvila, jossa vielä hieman ryhtiä ja pitsiä jäljellä laudotettujen ikkunoiden ympärillä. Ilo-koirasta tämä lenkki oli ihan huippu juttu ja se meni vauhdilla eteenpäin kunnes...jäi tuijottamaan - ei rakennuksia vaan toiseen suuntaan. Se oli hiljaa paikallaan ja haki istuma asennon ja tarkensi katseen. Minäkin tarkensin katseeni. Jänis, rusakko, iso sellainen pellolla istumassa. Hieno hetki.

Mitä oli vielä edessä? Vuorokausi ilman unta. Tätä tuli treenattua nuorena Ruotsin laivalla, ja kerran yrittämisen alkutaipaleella tehtiin mieheni kanssa yhtä tarjousta liitteineen koko yö. Saatiin aamulla se valmiiksi ja ajoissa eteenpäin. Se oli jotenkin ihan hauskaa.

Yrittäjyyden opettajan hommissa NY24h yrittäjyysleirit ovat olleet hauskoja ja jonkun kerran tuli oltua ihan ilman unta, ja joskus nukuin pari tuntia. Jollain tavalla ihan mukavaa - varsinkin sitten, kun seuraavan työpäivän jälkeen pääsi kotiin nukkumaan. On muuten ihana nukkua, kun väsyttää!    janis.jpg

Itsekuri ja tahdonvoima ovat ominaisuuksia, joita voi vahvistaa olemalla niistä tietoinen. Kirjonen kirjoittajat vertaavat niitä lihaksiin: jos niitä rasitetaan paljon ja pitkään ne väsyvät, mutta kun ne saavat levätä ja palautua, ne kasvavat suuremmiksi ja vahvemmiksi kuin ennen. ”Emme voi tulla sellaisiksi kuin haaveilemme, jos pysymme sellaisina kuin olemme.”  Max De Pree

Hotelli Kimmelin, Sirkkala Sali ja Taitaja 2019 Karonkka torstaina: siellä kuultiin juhlapuheita, jaettiin kunniakirjoja ja tarjoiltiin herkullista ruokaa ja kuohuviiniä, viiniä ja kahvi avec. Kuinka helppo olikaan valita terveelliset ruoka-annokset ja maistuvia marjoja jälkiruuaksi ja raikasta vettä juotavaksi ja alkoholitonta viiniä lasillinen, kun olin niin päättänyt. Kiitos helvetinviikon. 

Enemmän kuin mitään muuta torstain tuli opettaa, miten tärkeää on asettaa välitavoitteita, jos haluaa selvitä tehtävästä. Tuli selvittää, miten etsiä, kohdata tekemätön homma, työ, ja hoitaa se ja pelko siitä pois. Se löytyi! Päätös tehdä lopultakin Linked – profiili toteutui. Tätä oli siirretty ja siirretty. Nyt loppui siirtelyt. Pieni jousto sallitaan: ensin tein Asenne-projektin diat valmiiksi, niin ei tarvitse niiden kassan viettää aamupäivää perjantaina, jos tulee väsy. Asenne - projektin sisältöä on ideoitu, pohdittu, väännetty, kasvatettu, haettu infoa ja päivämääriä, pyydetty tarjouksia, istuttu palavereissa, tavattu ihania ihmisiä, naurettu ja heitetty yläfemmat onnistumisille. Sisältöä on niin, että pursuaa yli bittiavaruuteen – eli karsin ja kirjoitin. Homma valmiiksi helvetinviikon asenteella. Se meni eteenpäin ja tuntuu olevan ihan normi työdraivi päällä työyön jälkeen. Nyt kotitoimisto vaihtuu Tiedepuistoon. Aurinko paistaa ja on mahtavan lämmin – juuri oikea päivä astella aurinkoista tietä eteenpäin.

IMG_0711.jpg

kukka.jpg

Avainsanat: mukavuusalue, ulkopuolelle, ilman unta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini