Yrittäminen on yksi merkittävimmistä keinoista kehittää maailmaa

Keskiviikko 25.7.2018 klo 10:23 - Marjut Helvelahti, kesäyrittäjä


Yrittäminen on yksi merkittävimmistä keinoista kehittää maailmaa ja viedä asioista eteenpäin. Samalla voimme toteuttaa itseämme. Esimerkkien kautta voimme oppia paljon niin yrittäjyydestä kuin elämästä yleensä. Kesäyrittäjänä tämä asia tuli eteeni Yrittäjyys360 ohjelmassa ja lukiessa kesäkirjoja, joita suosittelen kaikille.

IMG_5852.jpg

Kun haluat kehitää ajatusmaailmaasi lue joku tai jotkut seuraavaista kirjoista, Aki Hintsa Voittamisen anatomia, Thomas Erikson Idiootit ympärilläni, David Lagercrantz Minä Zlatan Ibrahimovic, Pekka Hyysalo Fight Back, Satu Rämö ja Hanne Valtari Unelmahommissa, Eckhart Tolle Läsnäolon voima, Tuomas Nyholm ja Jarkko Ruutu jumalainen näytelmä, Jari Litmanen Litmanen 10, Eric Worre Go Pro, David J. Schwartz, Magic of Thinking Big. Vau! Kesäyrittäjänä olen päässyt uuden ajatelun alkuun mm. näiden kirjojen avulla. Ihan mahtavia teoksia.

IMG_5677.jpg

Seija Lukkala, Glopehope Oy

Länsi-Uudeltamaalta yrittäjäkollega, ex-opiskelijani äiti Seija Lukkala kertoo yrittäjätarinansa Yrittäjyys360 ohjelmassa. Hänen yrittäjänpolkua ole saanut seurata usean vuoden ajan. Luovalla tehtaalla Lohjalla 2016 keväällä TuunaaTuottoa luovilla aloilla projektissa pääsimme muistelemaan hänen yrittäjyyden alkuvuosia. Merkittävä muisto minulle oli mm. itsenäisyyspäivän linnajuhlia, jonne hän alueen uutena ja merkittävänä yrittäjänä kutsuttiin. Silloin hänellä oli iltapuku, joka oli yritysneuvojan, nyt kummiyrittäjä Aarne Lummaan vanha laskuvarjo, joka sai uuden elämän kauniina juhla-asuna. Kunnioitan Seija Lukkalaa, koska hän myös vie eteenpäin yrittäjyyskasvatusta tulevien sukupolvien yrittäjille. Ammattitaidon Suomenmestaruus kisoissa Taitaja 2008, Espoossa oli ensimmäistä kertaa lajina Yrittäjyys. Silloin tiiviisti suunnittelussa ja tehtävänanossa oli mukana Glopehope Oy ja Seija Lukkala.  Eräs nuorten kisaryhmä ideoi tuotteen nimeltä Tölkkitykki. Kun Tölkkitykkiä sitten alettiin valmistamaan ja myymään, minulle tuli Gopehope Oy:stä puhelu, jossa pyydettiin näiden nuorten opiskelijoiden yhteistietoja. Nuoret saivat ja saavat myydyistä tuotteita rojaltituloja. Mahtava tapa innostaa nuoria reilusti ideoimaan ja yrittämän. Kiitos Seija Lukkala ja Glopehope Oy

Kuuntele Seijan tarina linkistä https://soundcloud.com/yrittajyys360.

https://www.globehope.com/fi/

IMG_5742.jpg

”Aloita ennen kuin tarvitset sitä”

Mitä enemmän annat, sitä enemmän saat. Rojaltitulo, automaatio tulo tai passiivinen tulo ovat monelle henkilölle ja yrittäjälle harvinaista herkkua, mutta myös mahdollista. Tiimiyrittäjyyden merkeissä olen lähtenyt kasvattamaan tulevaa passiivista tuloani ja parasta siinnä on tähän mennessä ollut yhteistyö ja toisten auttaminen kohti unelmia. Lainaan kollegani Leilan sanoja: ”Aloita ennen kuin tarvitset sitä.”  Kun katso kohti horisonttia ja aloita matka nyt. Tänäänkään ei ole liian myöhäistä ja oikea aika on juuri nyt.  

Avainsanat: Yrittäjyys360, passiivinen tulo,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini