Tulevaisuuden polku


Mitä menestys on?


Menestys on tavoitteita! Menestyvät ihmiset ovat oivaltaneet tämän ja siksi he toimivat määrätietoisen tavoitehakuisesti. Menestymisen pääasiallinen edellytys on tavoitteiden asettaminen ja suunnitelman laatiminen niiden toteuttamiseksi. Tavoiteasettelun viiden avaimen avulla sinäkin voit asettaa itsellesi tavoitteita, joiden saavuttaminen tuntui ennen mahdottomalta.

1. Avain menestymiseen on muutoksen suunnan hallinta siten, että TAVOITTEET ohjaavat sitä, mitä sinulle tapahtuu.

2. Oman ERITYISOSAAMISEN löytäminen (kiinnostukset, harrastukset).

3. Mahdollisuudet ja menestys tulevat luoksemme KOVAN TYÖNTEON valeasussa.

4. Tavoitteiden tasapaino:

a) Henkilökohtaiset ja perheeseen liittyvät tavoitteet
b) Uraan ja työntekoon liittyvät tavoitteet
c) Itsensä kehittämiseen liittyvät tavoitteet (tee jotain itsellesi tavoitteet)

5. Elämän perimmäisen TARKOITUKSEN saavuttaminen. Suurin päämäärä, suunta omalle elämälle. Pitkä 2 -3 vuotta ja lyhyt 3 kk

Vahva itsetunto on mahdollinen vain, kun tavoitteet ja arvot sopivat yhteen kuin vakka ja kansi. Tavoitteet ovat avain huippusuoritukseen, avain hyvään itsetuntoon. Se, mikä kohottaa itsetuntoasi, johtaa vääjäämättä erikoiskykyjesi tai lahjojesi lähteille.

Mitä viittä asiaa arvostat eniten elämässäsi? Mitkä ovat elämäsi viis tärkeintä tavoitetta? Mitä olet aina halunnut tehdä, mutta et ole uskaltanut yrittää? Millaiset asiat elämässä saavat Sinut tuntemaan itsesi tärkeäksi? Jos tietäisit, että et voi epäonnistua, minkä suuren asian uneksisit tekeväsi?

polunnayttaja3.png